Nyheter

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utställning – André Apelqvist

20 juli31 augusti

Missa inte! Mystiska fjäderdräkter och små noggrant utförda ornament i utställning med André Apelqvist

 

I Konstkollektivets reception kan du just nu se teckningar och trähantverk av medlemmen André Apelqvist! André jobbar som illustratör och hantverkare i Mölndal & Göteborg.

Teckningarna är till stor del inspirerade av Norden; dess natur, historia och mytologi. Han har ett stort intresse för väsen och oknytt och gillar att fantisera ihop världar där dessa hör till. I utställningen kan vi se fåglar i olika fjäderdräkter och André säger själv att han hamnat i en sorts fågelfas. Dess färger, former och mystiska kopplingar till gammal folktro fascinerar honom. André jobbar detaljrikt och använder sig av fine-liners när han tecknar.

 

Trähantverket är ett nyfunnet intresse som faller i perfekt symbios med sättet han tecknar på. En liten, liten penna byts ut mot en liten, liten karvkniv och resultatet blir små noggranna ornament. Trähantverket är ännu i en experimenterande fas och han säger själv att han fortfarande letar efter sitt uttryck i det.

 

För att se mer av Andrés konst kika in hans instagram här och portfolio här.

Utställningen hänger tillsvidare och är öppen vid Konstkollektivets event och när vår beachflagga står ute. Det går även bra att maila eller ringa för att boka tid för visning.

Lokalen är tillgänglighetsanpassad och stor toalett finns att tillgå.

Detaljer

Börjar:
20 juli
Slutar:
31 augusti
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats

Konstkollektivet
Baazgatan 7
Mölndal, Sverige

Arrangör

Konstkollektivet
Telefon:
073-4642264
E-post:
info@konstkollektivet.se
Webbplats:
www.konstkollektivet.se