Intesivkurs i Skådespeleri

Intensivkurs i skådespeleri

En kurs för dig som vill utvecklas som skådespelare. 

Kursledare från Konstkollektivet och Dark Duck Agency visar hur du kan förbereda dig inför en roll med hjälp av olika skådespelartekniker, manus och textarbete, improvisation och röstteknik. Vi erbjuder en trygg miljö med konkreta verktyg och personlig feedback som hjälper dig att utvecklas och bli bättre.

Kursen riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av skådespeleri i någon form. (T.ex. gymnasium, workshops, folkhögskola, högskola, film & teater mm.)

 

Kursledare 

Sofie Gällerspång – Skådespelarcoach, manager & skådespelare.  

Anna Fallström – Röstcoach, sångerska & skådespelare.

Peter Nordstrand – Skådespelare, regissör och coach.

 

Plats: Konstkollektivet, Lilla Salen, Baazgatan 7 Mölndal.
Datum & tid: 4 tisdagar med start den 9 nov kl. 18-ca 21.30

Åldersgräns: Från 18 år.
Antal kursplatser 10 st.
Pris: 2 000 kr (Ink.moms)

 

Intresseanmälan: boka@konstkollektivet.se Maila namn, personnr, adress och kort info om din tidigare erfarenhet senast den 1 november.

 

Datum och upplägg:

Tisdag 9 nov.
Kurstillfälle 1: Sofie Gällerspång
– Vad är bra skådespeleri och hur kommer vi dit?
Scenarbete: Skapa och gå in i karaktär


Tisdag 16 nov.
Kurstillfälle 2: Peter Nordstrand
Improvisation med fokus på närvaro, medspelarskap och konsten att svara på sina medspelarens förslag.


Tisdag 23 nov.
Kurstillfälle 3: Sofie Gällerspång
– Vilken betydelse har texten?
Scenarbete: Textanalys

Tisdag 30 nov.
Kurstillfälle 4: Anna Fallström
Röstarbete med fokus på grundläggande teknik, stöd och kroppsmedvetenhet. 

 

Info om våra kursledare:

Sofie Gällerspång, manager, coach och skådespelerska som har medverkat i ett flertal filmproduktioner. Sofie är utbildad inom skådespelartekniken: Strasberg’s Method i Los Angeles. Där vikten ligger i att göra skådespeleriet personligt och autentiskt vilket passar väldigt bra framför kameran. Sofie har även en lång erfarenhet av coachning och har också regisserat, samt hjälpt till med castings till olika filmproduktioner. Sofie är manager för Dark Duck Agency och ansvarar för agenturens workshops.

Peter Nordstrand, pedagog, skådespelare, regissör, trollkarl och improvisatör. Han har spelat, skrivit, regisserat, översatt och producerat föreställningar sedan 80-talet. Peter är konstnärlig ledare för Odramatiska teatern. Som pedagog har Peter undervisat i skådespelarkonst och improvisation på både längre utbildningar och kortare kurser. Peter har coachat hoppfulla skådespelare inför antagningsprov till teaterskolor.

Anna Fallström, sångerska, skådespelerska och röstcoach. Hon har varit professionellt verksam inom kulturområdet sedan 2014, både som projektledare, producent och i olika roller på scen. Anna är Konstnärlig ledare för Konstkollektivet och coachar röst både privat och i grupp i sitt egna företag. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *